Cum pot preveni problemele dentare la copii?

     Ingrijirea trebuie sa inceapa imediat dupa nastere. Dupa hranire, curatati gingiile copilului cu o compresa curata si uscata (se gasesc in farmacii). Dupa eruptia dintilor -chiar si 4 luni dupa nastere- acestia vor fi periati zilnic cu o periuta moale si pasta de dinti cu fluor. Se va folosi o cantitate mica de dimensiunea unui bob de mazare pentru a evita riscul inghitirii.
     Asa-numitele “carii de biberon” pot cauza o afectare carioasa foarte rapida a dintilor frontali, in special incisivii. Pentru a preveni, evitati administrarea de lapte imbuteliat la culcare, evitand astfel un contact prelungit cu dintii anteriori.
     Folositi apa in loc de lapte sau suc. Acordati atentie modificarilor de culoare care apar in vecinatatea gingiilor – acestea pot fi un semn al aparitiei cariei dentare.
     Folosirea preparatelor be baza de fluor administrate de medic ajuta la intarirea smaltului si impiedica aparitia cariei.
     De asemenea dintii se pot sigila cu materiale speciale chiar de la varste fragede pentru a proteja zonele cele mai vulnerabile la atac carios de pe suprafata dentara.
     Mai mult puteti afla chiar in cabinet!